Nu blir det värre…

Efter en vecka i paradiset, så var det dags att lämna civiliationen för lite mer äventyr. Fast eftersom det är enorma avstånd i Brasilien så tar det ju sin tid! Vi började dag 1 med att lämna Ihlabela 06.30. Buss i ca 4 timmar till Sao Paolo, några timmars väntan på flygplatsen, några timmar på flyget och så var vi framma i Campo Grande nån gång sent på eftermiddan. Det där med vilken veckodag det är, eller vad klockan är exakt är liksom inte relevant när jag är ledig. Det får bli på ett ungefär ;-).

Vi visste vilket hotell vi var inbokade och blev riktigt sura när det visade sig vara fullbokat. Alternativet var ett rejält nerköp! Nu har vi inga större krav på hotell men det här var ju rent av farligt. Det fanns en rejäl förbättringspotential när det gällde elsystemet, tro mig. Jag vägrade duscha och det var med hjärtat i halsgropen man använde toaletten. Vi passade på att ladda telefoner och batterier, även det med en viss skepsis. Kontakten trycktes in i ”hålet” när man satte i kontakten, och liksom följde med ut när man drog ur sladden. Mycket märkligt. Nu började vi närma oss varma trakter också och personalen berättade att det var 36 grader varmt. Helt ok, fast det tar ett tag innan man vänjer sig att sova i den värmen. Att AC:n inte funkade är väl självklart!

Campo Grande var en ganska tråkig liten stad med drygt 800 000 invånare, det lilla vi såg, och även här var det svårt att hitta nånstans att äta. Kan ju bero på att vi traskade iväg åt fel håll, men det är ju inte så lätt att veta. Det blev i alla fall nåt onämnbart, på en parkeringsplats/bensinmack/gatukorsning. Tidigt i säng för att slippa ”eländet”. Nästa dag var det dags för en ca 7 timmar lång resa in i Pantanal. Vi skulle behöva återkomma till Campo Grande på hemvägen men då hade vi lite mer tur.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s