Ihlabela – den vackra ön…

Brasilien är ett häftigt land och ser helt olika ut, beroende på var man är. Kanske inte så konstigt eftersom det är så enormt stort. Vi har tidigare varit i norra delen, Fortaleza och i Panaibadeltat, men även i Rio de Janeiro. Nu var det dags för lite mer av den södra delen och vi började med en s.k  ”utvärderingsresa” till Ihlabela som ligger ca 35 mil från Sao Paolo (och lika långt från Rio). Vi skulle testa det som resmål åt Framtidsresor och funkar det blir i så fall helt nytt resmål för svenskar att åka till. Vi tror inte att det finns några andra turister än brasilianarna själva där idag. Ön är gudomligt vacker och det var som att gå omkring i ett vykort. Ihlabela betyder den vackra ön, och det var inte svårt att förstå varför.

Det tog oss 36 timmar från att vi checkade in på Landvetter tills att vi kunde sätta nyckeln i vår ”cabin” på Ihlabela. Vi flög via Paris, Caraccas och Sao Paolo. Sedan blev det fyra timmars bussresa till kusten och ett litet skutt med en färja innan vi var framme. Det visade sig att vi skulle bo i en tropisk/botanisk trädgård. Det var som en handelsträdgård fast större! Häftig miljö och vi fick nästan schasa undan kolibrierna när vi skulle äta frukost – nä nu överdriver jag nog lite, men de fanns där och var precis så vackra som man föreställer sig dem. Vi bodde väldigt enkelt. (Längre fram på resan skulle vi komma ihåg det som på snudd lyx….)  Men vad gjorde det i den miljön, och med en papegoja i trädet alldeles utanför fönstret 😉

Vi var ett gäng glada och ganska vana resenärer som ”intog” ön. Några drabbades av att behöva flytta lite fram och tillbaka, några (kanske jag med) tyckte inte att informationen riktigt funkade och vi alla var lite småsura över att det var så svårt att hitta nåt ställe att äta på. Det visade sig att vi var där på riktig lågsäsong så flera restauranger var stängda men också att brasilianarna äter sitt huvudmål på dagen och bara nåt lätt på kvällen. Säg det till ett gäng vikingar som försöker ladda in så mycket som möjligt till frukost, tar nån sallad till lunch och går halva dan och laddar för den där lååånga och goooa middan. Tjosan, vad vi bedrog oss. Det blev både hamburgare på bensinmacken och pizza. Fast pizzan var kanske den dyraste men framför allt godaste jag någonsin ätit!!! Det blev tidiga kvällar och ändå lite sena mornar. Förmodligen behövde både jag och C slappa av och ”sova i kapp”.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

En kommentar på “Ihlabela – den vackra ön…

  1. Pingback: Vet ni vad detta är… | Luvans seglarblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s