Anholt Runt 2011…

Kl: 10:22:32 var vår starttid. Lite skojsigt med sekunderna på en havskappsegling som beräknades ta ca 7-8 timmar. (Jag återkommer med den faktiska tiden…..) Vi startade med omvänt LYS/SRS  vilket innebär att vi skulle gå i mål i Anholt ungefär samtidigt.  

Jag och  C lyckades bli sena ut till startlinjen och i röran så var vi inte överens om vilken båt som var startbåt!!! Vinnarskallen slog till på C och fullt upptagen att ha koll på nedräkningen så gick vi så klart över startlinjen för tidigt, vilket skulle kosta oss 10 min tidstillägg ;(  TROTS MINA PROTESTER!!! Vi kom i alla fall iväg och efter ett tag förstod vi vad Falkenbergarna sagt om vindprognoserna – ”inget att bry sig om det kan hända mycket”….  Det som enligt prognosen skulle vara en NV 5-8 m/s hela dan, visade sig växla ganska mycket. Den nordgående strömmen som vi räknat med skulle ”trycka upp” oss vände och ställde till problem, inte bara för oss. Annars bra förhållanden och en härlig segling.

Enligt reglerna så skulle båtar som inte gått i mål 21.30 räknas som om de gjort det. Men när klockan var  20.30 så insåg vi att vi inte ens i teorin skulle kunna hinna runda sista märket – å då skulle vi ändå ha ca 6 distans ytterligare ner till Anholt. I en vind som la sig mer och mer och mer…. Sagt och gjort, vi seglade i hamn efter drygt 10,5 timmar. När vi väl träffade på våra tävlingskamrater så visade det sig att ingen gått i mål inom stipulerad tid….

På rorsmansmötet dan därpå var vi överens om 3 saker: det fanns ingen vind, att på  tävlingsledningens förslag blåsa av ”racet” och att alla var diskvalificerade…. 🙂  

Vad vi särskilt kommer att ta med oss var de fantastiskt trevliga människor från Lövstaviken vi mötte och särskilt Michael som var den som inspirerade oss att ta oss ner till Falkenberg. Läs gärna mer om hans race på 707 TOY. Det var första gången som Lövstaviken anordnade Anholt Runt och efter utvärdering och lite ”justeringar” kommer detta att bli en kanonsegling, som vi gärna återkommer till.

Annonser

En kommentar på “Anholt Runt 2011…

  1. Pingback: Gästbloggare – Michael Axbom | Luvans seglarblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s